Eindhoven naar Alicante // Ryanair, Transavia, vervoer naar centrum

Vanaf Eindhoven Airport kun je heel goed naar Alicante (ALC) reizen. De route naar de zuid-Spaanse stad wordt uitgevoerd door zowel Transavia als Ryanair. Ryanair vliegt 1x per dag, Transavia sowieso 1x per dag maar 10x per week. De concurrentie op deze route is hierdoor vrij hoog, dit zorgt ervoor dat de prijzen erg laag zijn. Een retourtje in het hoogseizoen van €70 is zeker geen uitzonderlijk lage prijs.

Route Eindhoven Alicante met Ryanair of Transavia

De route Eindhoven Alicante is erg druk. Per dag minimaal twee vluchten, op sommige dagen zelfs drie. Dat zijn 400 tot 600 stoelen, en dat betekent dus lage prijzen. Bij het boeken maakt het qua vliegtuig en comfort weinig uit of je bij Transavia of bij Ryanair zit. Het nadeel van Ryanair is dat je je stoel niet achterover kunt buigen, en is er geen netje in de stoel voor je. Een koffer kost extra geld bij beide vliegtuigmaatschappijen, bij Ryanair is het waarschijnlijk iets duurder maar daar staat tegenover dat de basis ticketprijs bij Ryanair vaak iets lager is. Voordeel van Transavia is dat het cabinepersoneel natuurlijk Nederlands spreekt, bij Ryanair zal die kans veel lager zijn.

Vergelijk Transavia en Ryanair goed bij vliegtuigmaatschappijen. Voor de goedkoopste vliegtickets kun je het beste op Tix.nl kijken, te zien hier links.

Regio en de stad Alicante

De stad Alicante is gelegen in een prachtig gebied wat de Costa Blanca wordt genoemd. Bijna witte zandstranden, een droomplek voor veel Nederlandse vakantiegangers. De stad zelf is ook zeker leuk, smalle straatjes, een relaxte sfeer en dus een ideale vakantiebestemming. Bezoek de haven van Alicante, ga shoppen in de vele goede winkelstraten of neem een lekkere tapas met een biertje op een terrasje in het midden van de stad. Mocht je klaar zijn met Alicante, dan kun je best een dagje richting Benidorm om een lekker dagje op het strand te liggen. En mocht je daar niet van zijn, dan kun je ook een voetbalwedstrijd bekijken. Elx, gelegen tegen Alicante aan, speelt op het hoogste niveau in Spanje. Ook Malaga en Valencia liggen in de buurt.

Alicante Airport – vervoer centrum

Alicante Airport is het vliegveld waar je vanuit Eindhoven naartoe vliegt. Het vliegveld heeft officieel Alicante-Elche Airport. Elche is Spaans voor Elx. Het vliegveld verwerkt bijna 13,2 miljoen passagiers per jaar (cijfers 2022) en is daarmee bijna 3 keer zo groot als Eindhoven Airport. Met de nieuwste terminal die is afgeleverd in 2011 ziet het eruit als een van de nieuwste vliegvelden. De borden op Alicante Airport spreken voor zich en zijn ook in het Engels, er is gratis WiFi en is heel modern. Vanaf het vliegveld kun je bus C-6 nemen om in het centrum van Alicante uit te komen. In ongeveer 25 minuten ben je dan in het centrum. Je kunt ook via de tram naar steden rondom vliegveld Alicante zoals bijvoorbeeld Benidorm.