Eindhoven naar Kopenhagen // Transavia, vliegveld naar centrum

De hoofdstad van Denemarken is sinds lange tijd verbonden met Eindhoven Airport. Transavia is de enige vliegtuigmaatschappij die tussen de twee steden vliegt. Je kunt het hele jaar door, 3 tot 4x per week van Eindhoven naar Kopenhagen. Vlieg in minder dan anderhalf uur richting het economisch, cultureel en politiek centrum van Denemarken en bezoek het zuiden van Scandinavië!

Prijs vliegtickets naar Kopenhagen
Als je het goed doet, zijn vliegtickets verkrijgbaar vanaf €19 voor een enkele reis. Vooral in het najaar zijn deze prijzen een paar weken van tevoren nog verkrijgbaar. In het hoogseizoen is het ook niet zo heel duur: €80 voor een retourtje is goed te doen. Links kun je het centrum van Kopenhagen vanuit de lucht zien. Zeker vanuit de lucht kun je zien dat de stad onlosmakelijk is verbonden met het water.

Kopenhagen & Malmö
De stad Kopenhagen werd in het midden van de Middeleeuwen gesticht. Maar al ver daarvoor woonden er mensen op de plek. Het ligt namelijk vrij gunstig, aan de Sont (de zeestraat met Zweden). Handel in deze regio vond er al lang plaats. Tegenwoordig is het niet anders, aan de overkant van de Sont ligt de Zweedse stad Malmö. Je kunt met de trein vanaf het vliegveld binnen 40 minuten in Zweden staan. Ideaal dus als je een paar dagen in Kopenhagen bent, zo pak je Zweden ook meteen mee!

Wat is er te doen in Kopenhagen?

Als het weer meezit is Kopenhagen ’s zomers nog warmer dan je denkt! Zo’n 22 graden wordt het ’s zomers wel en op zo’n dag in het centrum rondlopen is voor iedereen leuk!

Nyhavn is het middelpunt van de stad, mensen komen hier om een hapje te eten, iets te drinken en natuurlijk heel veel foto’s te maken van de gekleurde huizen bij het water. Bekijk ook het beeld van de kleine zeemeermin, gebaseerd op een van de sprookjes van misschien wel de meest beroemde Deen: Hans Christian Andersen. Hij bedacht behalve de kleine zeemeermin ook Klaas Vaak, Duimelijntje, de prinses op de erwt en het lelijke eendje. Zijn verhalen en gedichten zijn tegenwoordig onlosmakelijk met de Deense cultuur verbonden en de meeste Denen zijn er erg trots op.

Van rondvaart tot het Rosenburger Slot
De meeste mensen vermaken zich zeker een aantal dagen in Kopenhagen, want er is nog veel meer te doen in de stad. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart boeken. Bewonder vanaf het water de oude gebouwen in de stad met de karakteristieke Scandinavische groene daken. Of ga naar de Tivoli tuinen, het Rosenberg Slot, of de Church of our Saviour. Vanaf de laatste kerk heb je een prachtig uitzicht over de stad. Natuurlijk zijn er Botanische Tuinen, is er een nationale dierentuin en is het stadhuis open voor bezoek. Iets wat niet voor de hand ligt is een bezoekje aan Christiania, een plek die in 1971 door hippies werd bezet en tegenwoordig bekend staat als een plek waar dingen te koop zijn die niet legaal zijn. Crimineel is het echter niet, zolang je geen foto’s maakt kun je heerlijk rondslenteren in het strookje land wat tegenwoordig vooral een toeristische attractie is.

Van Eindhoven naar Kopenhagen Airport

Je komt na je vliegreis vanaf Eindhoven aan op Kopenhagen Airport (IATA code: CPH). Met iets meer dan 22 miljoen passagiers per jaar (2022) is het een van de grotere vliegvelden van Europa. Scandinavian Airlines en Norwegian Air Int. hebben hier een basis. Met de trein vanaf het vliegveld kun je rechtstreeks naar Malmö of naar andere steden in Denemarken. Het vliegveld is ook aangesloten op het metronetwerk waarmee je richting de stad Kopenhagen kunt reizen. In 15 minuten ben je voor 36 Deense Kronen (ongeveer €4,50 – €5,00 in het centrum. Vliegtuigmaatschappijen met een connectie naar Amsterdam zijn KLM, Scandinavian Airlines en Norwegian Air.