Eindhoven naar Londen Stansted // Ryanair, vliegveld naar centrum

Vanaf Eindhoven Airport is er ook een route naar Londen Stansted (STN). Ryanair voert de route uit. In een moderne Boeing 737-800 van Ryanair word je in zo’n 75 minuten vanaf Eindhoven naar Londen Stansted gevlogen. Dagelijks zijn er minimaal 2 vluchten per dag, vaak zijn er echter 3 vluchten per dag. De prijzen zijn helemaal niet duur; in het laagseizoen kan je de oversteek naar de grootste stad van Europa al voor minder dan €15 maken! Ontdek de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk dus voor weinig geld!

Route Eindhoven Londen met Ryanair

De eerste vlucht van Ryanair naar Eindhoven Airport was al in het jaar 2001. Sinds het begin van Ryanair op Eindhoven wordt de route Eindhoven Londen al gevlogen. Tegenwoordig is het gemeten in miljoenen passagiers per jaar de grootste vliegtuigmaatschappij van Europa. Het gaat zelfs de Lufthansa Group voorbij; in 2022 vervoerde de Ierse prijsvechter dan ook meer dan 168 miljoen passagiers. Waar de service vaak ontbreekt, komt de maatschappij de klanten tegemoet met extreem lage prijzen. Ryanair noemt zichzelf niet voor niets de ultra low cost airline. Een retourtje Eindhoven Londen moet voor minder dan €20 al mogelijk zijn. Boek wel op het goede moment, wis de cookies en boek niet in de middag want de prijzen variëren met de minuut. En mocht je ruimbagage mee willen nemen, dan kan het zomaar €24 extra kosten (voor een koffer van 20 kilogram).

Wat te doen in de stad Londen?

De hoofdstad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk is de grootste stad in Europa. Een eeuw geleden was het zelfs de grootste stad ter wereld. Het precieze aantal inwoners is niet makkelijk aan te geven; wat zijn nou precies de grenzen van Londen? In de metropool Londen wonen in ieder geval zo’n 12 tot 15 miljoen mensen, in de regio groot-Londen wordt het aantal inwoners geschat op bijna 8 miljoen. Londen is in ieder geval het economisch centrum, het politieke centrum en het culturele centrum van Groot-Brittannië, en helemaal voor Engeland. De meeste grote landelijke zaken spelen zich af in de stad.

Wat kun je allemaal doen in Londen? Als je er nog nooit geweest bent, dan moet je echt in het centrum van de stad rondlopen. Bezoek de Big Ben, bekijk de Tower Bridge, ga in de Londen Eye of neem een kijkje in het Buckingham Palace. Als je geluk hebt, zie je het zogenaamde changing of the guards. Het mooiste is dat alles in het centrum lopend te doen is. En mocht je niet de hele dag willen lopen, dan is er nog altijd the Underground; het beroemde Londense metrostelsel. Mocht je meerdere dagen in Londen hebben, dan kun je altijd een voetbalwedstrijd bezoeken. Er zijn elk jaar maar liefst zo’n 6 Londense voetbalclubs actief in de hoogste voetbaldivisie van Engeland; de Premier League. Wat je ook kunt doen, is een museum in de stad bezoeken. Dankzij de rijke geschiedenis heeft Londen een flink aantal interessante musea; denk aan het Imperial War Museum, of het Churchill Museum and Cabinet War Rooms. Als je van kunst houdt, kun je ook naar het British Museum, de National Gallery of het Victoria and Albert Museum gaan.

Londen Stansted Airport

Bijna 50 kilometer ten noordoosten van Londen ligt Londen Stansted Airport. Het vliegveld is een van de grootste basissen van Ryanair. Het is gemeten in miljoenen passagiers het derde grootste vliegveld van Londen, en de vierde van het Verenigd Koninkrijk. Vanaf hier gaat Ryanair onder andere naar Eindhoven. Hoewel het vliegveld meer dan 24 miljoen passagiers per jaar verwerkt, kan het vliegveld dit allemaal aan. Dit omdat de terminal laatst weer is gerenoveerd. Een groot pluspunt van Stansted Airport is dat de tickets vaak erg goedkoop zijn. Een ander groot pluspunt is dat er onder de terminal een treinstation ligt. Je kunt hierdoor voor zo’n €15 (enkele reis) in drie kwartier in het centrum van de stad Londen komen. Kortom, het openbaar vervoer op Stansted Airport is prima geregeld. Wil je met een (huur)auto, dan kun je via autosnelweg M11 gemakkelijk richting het zuiden rijden, rechtstreeks de stad in.