Eindhoven naar Milaan Bergamo // Ryanair, vliegveld naar centrum

Vlieg via Eindhoven naar Milaan! Je vliegt met Ryanair met een van de meest moderne vliegtuigen; een Boeing 737-800. De vlucht zelf duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten en brengt je naar Bergamo Airport (BGY). Dit vliegveld ligt 52 kilometer ten noordoosten van het centrum van Milaan. Bekijk hieronder de vervoersmogelijkheden naar het centrum van Milaan. Een vliegticket vanaf Eindhoven naar Bergamo Airport met Ryanair hoeft zeker niet veel te kosten. Bergamo Airport is een van de grootste basissen van Ryanair en dat is niet zonder reden; Ryanair kan namelijk heel goedkope vliegtickets naar Milaan aanbieden!

De prachtige stad Milaan

Milaan is een bijzondere stad. Stijlvol, modieus en economisch gezien de hoofdstad van Italië. Qua inwoners is het de tweede stad van Italië. Het is in de Europese historie altijd een van de belangrijke steden van het zuiden geweest, wat het stadscentrum ook heel uniek maakt.

Castello Sforzesco
Grote steden in Italië werden vroeger geregeerd door families. In de 14e eeuw na Christus liet de familie Visconti Castello Sforzesco bouwen. Dit is vandaag de dag een van de mooiste monumenten in Milaan. Er ligt ook een park bij en er zijn een aantal musea in het kasteel. Een hiervan is het museum van Leonardo da Vinci. Castello Sforzesco wordt gezien als een imposant complex in het midden van Milaan.

De dom van Milaan en Santa Maria delle Grazie
Ook de dom van Milaan (in het Italiaans de Duomo di Milano) is een van de bekendste gebouw in Milaan. Zeker een must-see als je toch in Milaan bent! De dom staat altijd trots vooraan op de ansichtkaarten uit Milaan; er is dan ook 5 eeuwen aan de kerk gewerkt. Dat is te zien, de hoeveelheid torentjes maken het tot het geweldige Gotische kunstwerk dat het tegenwoordig is. Er is meer; verderop staat het klooster Santa Maria delle Grazie. Het meesterwerk van de enige echte Leonardo da Vinci ligt hier; Het Laatste Avondmaal.

Galleria Vittorio Emanuele II
De Galleria Vittorio Emanuele II is een overdekte winkelstraat. Al in 1864 begon men met de bouw hiervan. De ontwerper Mengoni viel in 1877 van een van de steigers af. Het dompelde Milaan in een diepe rouw, het was immers een bekende inwoner van Milaan. Een jaar later werd de toegangspoort van de galerij voltooid. Hij werd vernoemd naar de koning van die tijd. Helaas overleed Vittorio Emanuele II een paar dagen later. Het is een trieste maar bekende samenloop van omstandigheden. 150 jaar later is nog steeds een van de grote bezienswaardigheden van Milaan. Deels omdat er winkels van allerlei grote merken bij elkaar staan, op een historische plaats. Deels omdat het gewoon stijlvol shoppen is, op een prachtige mozaïeken vloer. Er zitten ook allerlei gezellige restaurantjes in de buurt.

Voetbal: San Siro
Als je van voetbal houdt, dan moet je natuurlijk ook het San Siro bezoeken. Dit stadion is uniek, omdat het de thuisbasis is van 2 belangrijke Italiaanse clubs: Internazionale en AC Milan. Hierdoor is het ook een erg groot stadion met een capaciteit van meer dan 85.000 zitplaatsen. De Amsterdam Arena heeft er bijvoorbeeld iets meer dan 50.000. De officiële naam van dit stadion is Stadio Giuseppe Meazza. Er zit een museum in het stadion: entree is €7 per volwassene. Hier kun je authentieke shirts bekijken, trophies en cups. Je kunt ook een stadion tour doen. Dit kost €17 per persoon. Je kunt hier de route lopen die de spelers ook altijd lopen.

Bergamo Airport – vliegveld Orio el Serio

Bergamo Airport (BGY) is een vliegveld dat meer dan 50 kilometer ten noordoosten ligt van Milaan. Het vliegveld is een van de grootste bases van Ryanair en vervoerde in 2022 meer dan 13 miljoen passagiers. De bijnaam van het vliegveld is Orio el Serio Airport. Er zijn echter hele goede verbindingen met de stad Milaan.

Met Terravision bus direct naar het centrum van Milaan
In iets meer dan een uur ben je vaak in het centrum van Milaan. Je kunt namelijk rechtstreeks met de bus naar Milaan reizen. Terravision (de busmaatschappij) heeft buiten de aankomsthal een bus staan die rechtstreeks naar Milaan rijdt. Eindhalte: Stazione Milano Centrale (centraal station van Milaan). De bus doet er ongeveer een uurtje over en de bus rijdt iedere 30 minuten. De prijs van deze busservice is €5 (enkel) of €9 (retour). Kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. De reistijd kan met een ongunstige overstap tot 1,5 uur zijn.

Met ATB en de trein naar het centrum van Milaan
ATB (de busmaatschappij) heeft lijn 1 die direct met het centrale bus en treinstation van Bergamo gaat. Een ticket voor deze bus kost €2,30. Heb je meer dan 1 stuk handbagage, dan moet je nog een extra ticket kopen (=€2,30 extra) voor de overtollige bagage. Iedere 30 minuten rijdt de bus, de reistijd is 15 minuten. Tickets kun je gewoon in de aankomsthal kopen. Je kunt vanaf het treinstation in Bergamo met de trein naar Milaan. De trein rijdt ieder uur. en kost €5,50. Reistijd: 48 minuten. Zoals je al ziet is dit in twee stappen: bij elkaar kan de totale reistijd, met maximaal wachten, wel 2,5 uur duren. De prijs totaal is €5,50 + €2,30 (of het dubbele, €4,60). Reistijd (met maximaal wachten) kan 2,5 uur zijn.

Met de taxi naar Bergamo en Milaan
Je kunt ook met de taxi naar Milaan toe. Dit zal zo’n €100 kosten. Voordeel is wel dat je niet hoeft te wachten, en dat de taxi je ook direct kan afzetten bij het hotel. De reistijd is ongeveer 50 minuten. Een taxi naar Bergamo kost ongeveer €20, en duurt iets langer dan 10 minuten. Bekijk meer informatie op de taxi pagina.

Overzicht mogelijkheden Bergamo Airport naar centrum Milaan

KostenReistijdVoordelen
Terravision bus€51,5 uurDirect naar centraal station Milaan
ATB bus + trein€10,102,5 uur3 haltes tussen Bergamo en Milaan Centraal
Taxi€9050 minutenDirect naar eindbestemming

Hierboven zie je een overzicht van de mogelijkheden. Bedenk: de reistijd is de maximale reistijd, dit ligt vaak aan de overstap. De kosten zijn voor 1 stuk bagage.