Parkeren op Eindhoven Airport // P3 t/m P8, Eazzypark, Park&Fly

Je kunt prima parkeren op Eindhoven Airport. Lang parkeren is relatief niet echt duur, zeker niet als je ruim van tevoren boekt. Toch hoef je niet per se bij officiële parkeerplaatsen te parkeren, je kunt je auto ook bij Eazzypark of Park & Fly neerzetten. Deze bieden vaak een lager tarief dan het vliegveld zelf.

Vergelijk parkeren bij luchthaven Eindhoven

Vergelijken loont! Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Op de Kiss & Ride strook, tijdelijk bij P1, kun je niet parkeren. De persoon die je ophaalt moet klaarstaan. Wegbrengen kan uiteraard altijd. Op P3 kun je de eerste 10 minuten gratis parkeren.

Parkeren op Eindhoven Airport – officiële parkeerplaatsen

P1P3P4P5P8
DagprijsEerste 10 min. gratis, dan zo’n €6 per uur.€23 per dag€11 per dag, vanaf dag 5 +€7 per dag€10 per dag, vanaf dag 5 +€6 per dag€7 tot €9 per dag, bijv: €86 per 2 weken
Reistijdn.v.t.5 minuten7 minuten7 minuten10 minuten (shuttle)

Parkeren op Eindhoven Airport is onderverdeeld in Gold, Silver, Bronze en Budget. Het verschil natuurlijk de prijs, maar ook de loopafstand tot de terminal. Lees hieronder alles over P1, P3, P4, P5 en P8. Volg de borden om bij de juiste parkeerplaats uit te komen.

P1 was vroeger Gold Parking. Het is op dit moment niet mogelijk om hier te parkeren vanwege de bouw van de parkeergarage. Nu is het de Kiss & Ride strook.

P3 is Silver Parking. Op een loopafstand van 5 minuten heb je parkeerplaatsen voor €23 per dag. P3 is ideaal voor mensen die de auto lang maar dichtbij op Eindhoven Airport willen parkeren. Wees er snel bij want in het hoogseizoen zijn de plekken op P3 vaak uitverkocht.

P4 wordt Bronze parking genoemd. en is een overdekte parkeergarage. Er zijn een stuk meer parkeerplaatsen dan P1 of P3, het is bedoeld voor lang parkeren. Voor €11 per dag sta je geparkeerd op de officiële gronden van vliegveld Eindhoven. De loopafstand tot de terminal is ongeveer 7 minuten.

P5 is ook Bronze parking en het lijkt heel erg op P4. Het is niet overdekt. De loopafstand (7 minuten) is hetzelfde, het kost het hier €10 per dag. Vaak zie je ook dat mensen pas op P4 gaan parkeren als P5 is uitverkocht. P5 is bedoeld om langer te parkeren, het scheelt een euro per dag met P4.

P8 is een combinatie van Bronze en Budget parking. Het is de goedkoopste manier van parkeren op Eindhoven Airport. Het aantal budget parkeerplaatsen is gelimiteerd en is alleen beschikbaar bij het online reserveringssysteem, het is €9 per dag. Geen plaatsen meer op Budget P8 parking? Dan zul je op P8 voor het Bronze tarief moeten staan, €10 per dag. Tussen P8 en de terminal rijdt een gratis shuttlebus van Eindhoven Airport 3x per uur met een reistijd van 10 minuten heen en weer.

Parkeren op vliegveld Eindhoven: Eazzypark / Park & Fly

Je kunt er ook voor kiezen om te parkeren bij niet-officiële aanbieders. Dit is een stuk goedkoper dan daadwerkelijk parkeren op Eindhoven Airport. Natuurlijk ligt het heel erg aan de tijd van het jaar en de drukte, maar voor al €6 per dag kun je in het laagseizoen bij deze niet officiële aanbieders van parkeerplaatsen staan. Echter is het vooral aantrekkelijk in het hoogseizoen, waar het verschil in prijs tussen de parkeerplaatsen van Eindhoven Airport en Eazzypark / Park & Fly vaak groter is.

Eazzypark is heel makkelijk, ze hebben een kantoor dat op luchthavenweg 61 is gevestigd, zo’n 100 meter van de terminal vandaan. Hier breng je de auto naartoe waarnaar een chauffeur de auto naar een grotere beveiligde parkeergarage brengt. Als je aankomt dan staat je auto weer bij die parkeergarage.

Park & Fly werkt een beetje anders, die hebben parkeerplaatsen op 150, 200, 400 en 600 meter afstand van het vliegveld. Dat is een loopafstand van respectievelijk 2, 3, 5 en 7 minuten. Vanzelfsprekend is de prijs variabel en zijn alle parkeerplaatsen zijn beveiligd. Park & Fly Eindhoven bestaat al meer dan 6 jaar, en was de allereerste niet-officiële aanbieder van parkeerplekken op Eindhoven Airport.

Bedenk dat zowel Park & Fly als Eazzypark niets met het officiële Eindhoven Airport te maken hebben. Voor reviews en waarderingen kun je het beste zelf op het internet kijken. Hieronder kun je alle locaties van Eazzypark en Park & Fly bekijken. Zoals je ziet is de afstand tot de luchthaven vrij klein.

Eindhoven Airport, Jan Hilgersweg, Flight Forum, Strijp, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland, 5657 ES, Nederland